30.07.2019

Все про колаген

Поделиться:

Все про колаген

Дві даності - 2019 рік і колаген, з його визнаним повсюдним використанням: від вашого крему для очей до ніжного зеленого смузі, що чарівно прикрашає ваш ранковий латте. Складається враження, що буквально «за ніч», колаген, з розряду секрету прихильників палео-дієти, що найбільш зберігається, і фізичної підготовки за системою «кроссфіт» перейшов у категорію улюбленця всього світу краси та доброго самопочуття.

Причину такого стрімкого прогресу не важко зрозуміти, якщо звернути увагу на характерні переваги колагену, починаючи від здорового блиску шкіри до міцніших м'язів. Отже, як діє колаген, і який оптимальний спосіб його використання при щоденному догляді за собою?

Насамперед відповімо на запитання: що таке колаген?

Колаген – це білок, який присутній у натуральному вигляді в організмі людини. Він є основним компонентом нашого волосся, шкіри нігтів, кісток і м'язів. Часто його називають "зв'язуючим елементом", що утримує в цільному вигляді тіло людини. Наші тіла виробляють колаген шляхом розщеплення амінокислот, що входять до складу білка, який ми споживаємо, наприклад у вигляді м'яса, яєць або горіхів. З віком, вироблення колагену нашим організмом поступово знижується (результатом чого, серед іншого, є зморшкувата та в'яла шкіра). При цьому процес втрати колагену посилюється такими факторами, як куріння, неякісне харчування та вплив сонячного світла.

Які типи колагену існують? Усього відомо 28 різних типів колагену, але ми зупинимося на трьох, найпоширеніших із них.


  • Колаген I типу – становить понад 90% всього колагену, що міститься в організмі людини. Він присутній практично у кожних тканинах нашого тіла: від зубів та кровоносних судин до сухожиль, тощо.

  • Колаген II типу – головним чином зосереджений у хрящах.

  • Колаген III типу – присутня в деяких видах сполучної тканини, а саме ретикулярних (аргірофільних) волокнах, що є утворюючим елементом кісткового мозку та органів у тілі людини.


 

Як бачимо, колаген виконує важливу роль більшості функцій нашого організму і що, виходячи з цього, його вироблення в достатній кількості є критичною передумовою для відмінного стану нашого здоров'я і хорошого самопочуття.

Переваги колагену

Як у випадку з будь-яким «нашумілим» засобом догляду за собою, навколо колагену ходять множинні суперечки щодо його ефекту: від надання волоссю густішого вигляду і повноти до усунення проблем із травленням. На даний момент, експериментальним шляхом встановлено, що споживання колагенвмістних добавок може:


  • підвищити еластичність шкіри (наприклад, надати їй ефекту щільності і пружності);

  • зробити шкіру більш вологою;

  • частково розгладити великі та усунути дрібні зморшки;

  • захистити шкіру від шкідливої ​​УФ-дії та запобігти її старінню;

  • зміцнити ламкі нігті;

  • запобігти втраті та стоншенню волосся;

  • сприяти підтяжці та зростанню м'язів;

  • підтримувати добрий стан суглобів та сприяти зменшенню болю в них;

  • зміцнювати кістки;

  • сприяти якнайшвидшому загоєнню ран/ушкоджень;

  • сприяти нормальному травленню за допомогою зміцнення кишкового епітеліального бар'єру.

  • сприяти глибшому, отже, більш відновлюючому сну.

Звідки одержують колаген?

Колаген, присутній у косметичних засобах, а також харчових добавках, отриманий з тканин тварин: риб, корів, свиней або курки. Колагенсодержащіе добавки містять пептиди колагену (також звані гідролізатами колагену або гідролізованим колагеном), що є вже колагеном, схильному до процесу гідролізу, що сприяє його більш швидкому засвоєнню організмом.

 

Колаген, що використовується в засобах для догляду за шкірою

Незважаючи на те, що результати досліджень свідчать про те, що харчовий колаген покращує стан шкіри, наукове обґрунтування ефекту від використання популярних колагенсодержащих засобів має хисткий характер. Як відомо, внаслідок великого розміру молекули колагену не можуть проникати крізь верхні шари нашої шкіри і, відповідно, не можуть безпосередньо вбиратися в зморшкувату шкіру навколо очей і надавати нашим очам яскравого та омолодженого вигляду. Однак, молекули колагену зв'язується з молекулами води, що робить його відмінним засобом для притягання вологи та підтримки необхідного рівня вологості шкіри.

Бажаєте дати шанс колагену? Почніть з найпростішого - скористайтеся засобом, що містить колаген, з колекції наших товарів.

Verification: 43450fdf47eb96a3