30.07.2019

Як обрати маску для волосся

Поделиться:

Як обрати маску для волосся

Маски для волосся - чудовий спосіб швидко підживити волосся, надати їм розкішний блиск, захистити від негативного впливу сонця та вітру. Іноді ці засоби творять чудеса, повертаючи життєву силу локонам, які постраждали від частих фарбувань. Вони перестають сіктися, ростуть набагато швидше і виглядають доглянуто. Яку маску для волосся вибрати та як її правильно застосовувати?

Маски для волосся: різновиди та ефективність Стефані Майас, тренер команди стилістів Kerastase, переконана, що маски – найдоцінніші засоби для догляду за волоссям. Висока концентрація поживних речовин наповнює пасма за лічені хвилини, поповнюючи дефіцит важливих мікроелементів.

Кератин – білок, з якого складається наше волосся, поступово руйнується, структура стає пористою, зачіска виглядає неохайно. Відновити локони до самих кінчиків легко швидко, якщо вибрати маску для волосся зі складом, що відповідає потребам шкіри голови та волосся.

 

Випускають кілька різновидів готових засобів:

  1. Відновлюючі. Вони використовуються для лікування тонкого, пошкодженого волосся з січеними кінчиками, захищають від агресивного впливу зовнішнього середовища, активують фолікули, стимулюють активне зростання;
  2. Живильні. Засоби часто містять білки, близькі до природного людини кератину, екстракти цілющих рослин, витяжки, вітаміни. Повертають живий блиск, відновлюють їхню пружність; розігрівають. Вони підвищують температуру шкіри голови, кровообіг покращується. цибулини активізуються, зупиняється випадання, пасма стають міцними, густими;
  3. Зміцнюючі. Показані для рідкісних кінчиків, що січуться, пасм, висушених неякісними фарбами; засоби повертають пружність, блиск, шовковистість, змушуючи лусочки склеюватися; доглядають. Ці засоби зазвичай дуже легкі за текстурою, їх застосовують для профілактики випадання, надання блиску, як екстрене вітамінне підживлення. Полегшують розчісування і укладання, деякі мають легкий фіксуючий ефект;

Окремо стоять професійні бьюті-кошти. Їх відрізняє універсальність, інтенсивність впливу – концентрація поживних речовин у них більша, діють вони швидше та сильніше. Вибирати продукт краще після консультації зі стилістом, він допоможе підібрати найкращий склад.

Що входить до складу бьюті-продуктів.

Багато хто помилково вважає, що досить простих домашніх процедур з гірчицею, перцем, касторовою олією та іншими звичними всіма компонентами. Однак секрет хороших продуктів насамперед у формулі, активних речовинах, спеціально прорахованих концентраціях, здатних забезпечити швидкий помітний результат. Якщо «бабусиних» процедур буде потрібно провести 10, то готові склади приведуть голову в порядок за 2-3 рази, і стан локонів раз у раз поліпшуватиметься.

Лікувальний ефект забезпечують компоненти: витяжки із трав; масло авокадо, ши - зволожують, живлять вологою, пантенол, що зволожує, розгладжує пасма зсередини; лінолієва кислота - постачальник вітамінів, необхідних для здоров'я та сили пасм; сорбітол та циклопентаксилоксан – усувають сальність, роблять локони шовковистими.

Часті інгредієнти – кератини, колаген, протеїни та гіалуронова кислота, які просто неможливо самостійно додати до домашніх емульсій та кремів. Ось чому перед тим як вибрати маску для волосся, варто уважно ознайомитися зі складом.

Правила застосування та поради

Для того, щоб засоби дали максимальний ефект, варто запам'ятати правила, як правильно застосовувати маску для волосся і в якій послідовності наносити її після інших засобів догляду. Порядок дії має велике значення, адже так поживні речовини розкриваються і залишають нам всю свою користь. Записуйте рекомендації: Мий голову шампунем, злегка спінюючи його в долонях і рівномірно розподіляючи по волоссю. Краще повторити процедуру двічі - перший раз ми змиваємо залишки засобів, другий очищаємо шкіру голови.

  1. Злегка віджимаємо волосся від надлишків води. Вибираємо маску, наносимо її на чисте волосся, розподіляючи по всій довжині.

  2. На коріння наносити не варто, щоб уникнути ефекту сального волосся. Результат буде яскравішим, якщо обернути голову теплим махровим рушником.

  3. Через час (воно зазначено на упаковці кожного засобу) змиваємо склад. Змиваємо маску теплою проточною водою.

  4. Намагаємось робити все ретельно, щоб засіб не залишився на пасмах.

  5. Останнім штрихом буде бальзам чи кондиціонер для закріплення ефекту від маски. Пасма будуть укладатися краще, стануть більш слухняними та блискучими.

Перед тим, як придбати маску для волосся, варто запам'ятати: як часто можна використовувати засіб. Зазвичай для помітного результату достатньо однієї процедури 7-10 днів. Але тонкі, сухі, зіпсовані фарбуваннями локони потребують більш інтенсивного догляду – від 2 до 3 разів на тиждень.

Шевелюра стане значно краще, якщо час від часу ви мінятимете засіб на нове. Так не виникне звикання, локони подякують вам за турботу густотою, щільністю, сяйвом, здоровим блиском! Підбирайте будь-які засоби, будьте красивими та щасливими!

 

Verification: 43450fdf47eb96a3